2018. április 11., szerda

Cartoon Network - Szamuráj Jack

Cartoon Network

Szamuráj Jack


Sok gyerek számára meghatározó forrás a Cartoon Network volt a kétezres évek elején. Mint minden akkori kisfiú, én is néztem a meséket a csatornán amikor csak lehetett.

Ezek közül az egyik kedvencem a Szamuráj Jack volt, amit még a mai napig nézek, ha eszembe jut és időm van rá.

Aki nem ismerné, annak bemutatnám pár szóval: A rajzfilmsorozat 2001 és 2004 között futott a Cartoon Networkon. Alkotója a más rajzfilmekből is ismert Genndy Tartakovsky, aki olyan zseniális meséken és rajzfilmeken dolgozott mint a Dexter laboratóriuma, Hotel Transylvania, Trolls, Star Wars: Clone Wars és még sorolhatnám.


A történet egy szamurájharcosról szól, akinek a szülőföldjét elpusztította egy ikonikus gonosz Aku.
Aku a szamurájt (Jacket) előre küldte a távoli jövőbe, ahol ő az úr, hogy itt a saját terepén győzze le Jacket akinek a mágikus kardja képes lenne legyőzni Aku-t. Jack célja, hogy visszajusson a saját idejébe, és befejezze amit elkezdett.

A rajzfilmsorozatot azoknak ajánlanám, akik szeretik a fantasy, sci-fi meséket és nyitottak a nem hétköznapi világ ábrázolásokra, ugyanis a mesének a környezete erősen disztópikus és cyberpunk stílusjegyeket hordoz magában. Azonban sokszor vicces és jó társadalom kritika. Drámai elemeket is szívesen használ.

Egy próbát mindenkinek megér, akit viszont megfog, az készüljön fel egy hatalmas utazásra, egy olyanra, amit soha nem fog elfelejteni.

u.i.: Az utolsó befejező évad 2017-ben jött ki.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A Mézga család

Emlékeztek még a híres Mézga családra, és Máris szomszédra? :D Az 1960-as, '70-es és '80-as évek legnépszerűbb magyar televíziós r...