2018. május 11., péntek

A Mézga család

Emlékeztek még a híres Mézga családra, és Máris szomszédra? :D

Az 1960-as, '70-es és '80-as évek legnépszerűbb magyar televíziós rajzfilmsorozata volt, de a 2004-es ismétléskor is mintegy félmillióan nézték. Nagy sikere volt több külföldi országban is, mint pl.: Németországban, Olaszországban és Franciaországban is.

Emlékeztek még a legendás idézetekre? Mint például:
- "Egy forintért megmondom!"
- "Miért nem a Hufnágel Pistihez mentem feleségül?"
Vagy a legemlékezetesebb: "Küldöm fénypostával!" :)

Készült sorozat "Mézga Aladár különös utazásai" címmel is, nekem ezek voltak a kedvenc részeim. Aladár minden éjszaka más-más bolygóra utazott a saját készítésű űrhajójával, és Blöki nevű kutyájával.

Aki nem emlékezne rájuk, az nézze meg a főcímdalukat! :)





2018. május 8., kedd

Nosztalgia

A Tom és Jerry  1940-től 1967-ig futott amerikai rajzfilmsorozat, amelyet eredetileg a mozikban vetítettek. A sorozatot William Hanna és Joseph Barbera írta és rendezte. 

Ez a mese sem mai, de nagyon szerethető, vicces, könnyed. Mindenkinek ajánlom, ez a mese is abba a kategóriába tartozik, hogy nem szabad feledésbe merülnie.
Nézzétek, szeressétek :)

Itt hosszú változatban is megtaláljátok.
https://videakid.hu/videok/animacio/tom-es-jerry-tengeresz-egeresz-egesz-hajsza-klasszikus-LZabjre4NsDMifwt


2018. május 1., kedd

Internetes zaklatás ellen

Ez most kicsit más téma, de érdemes megemlíteni.
Régebben is voltak az iskolában piszkálódások, csúfolások, azonban a mai világban már, aki egy internetes zaklatás áldozata, az otthon sem lehet biztonságban, hiszen ahol internet és telefon van, oda a zaklató "követni" tudja.
A zaklatók ma már sokkal szélesebb körben lejárathatják az áldozatot, ellehetetleníthetik az életét, mint régebben. A szülőknek viszont sokkal jobban kell figyelniük, ugyanis az ilyen jellegű támadásokat leginkűbb a szüleik elől titkolják el a pórul járt gyerekek.

Ne hagyd, hogy zaklassák társaid!


A Mézga család

Emlékeztek még a híres Mézga családra, és Máris szomszédra? :D Az 1960-as, '70-es és '80-as évek legnépszerűbb magyar televíziós r...