2018. április 27., péntek

Valóságos Disney helyszínek


Gondolkodtatok már azon, hogy milyen lehet a kedvenc mesétek helyszíne a valóságban?
Mutatok néhány mesebeli helyet és épületet, amelyeket valóságos épületek ihlettek.


A Fel! mesében látható Paradise Falls

A Fel! című mese kicsit mogorva főszereplője a Paradise Falls-hoz szeretne eljutni, hogy beváltsa elhunyt szerelmének tett ígéretét. Ez a hely pedig nem más, mint a világ legmagasabb zuhataga, az Angel-vízesés.




Csipkerózsika kastélya: Neuschwanstein kastély

Csipkerózsika 100 éves álmát a Németországban található Neuschwanstein kastély hű másában alussza. Az eredetit természetesen nem veszi körül tüskesövény.

Képtalálat a következőre: „csipkerózsika kastély”


Képtalálat a következőre: „csipkerózsika kastély”


Aranyhaj és a nagy gubanc

Az Aranyhaj és a nagy gubancban látott kastélyt a normandiai gránitszikla-szigetre épült, Mont-Saint-Michel apátságról mintázták.




A Notre Dame-i toronyőr katedrálisa

Szerintem az egyik legmeghatóbb Disney szerelemnek ebben a mesében lehetünk tanúi. A mesében szereplő katedrális Párizs egyik jellegzetessége, a 157 évig épülő, gótikus stílusú Notre-Dame-i székesegyház. Ennek a tökéletes mását láthatjuk a mesében.




Még számtalan mesében található olyan épület, amelyet igazi épületről mintázták, úgyhogy bármelyik mesét nézitek, jusson eszetekbe, hogy akár ti is eljuthattok oda! ;)
Niki

2018. április 21., szombat

Avatar - Aang legendája

Sziasztok! Ma az eddigiektől egy picit eltérőbb műfaj kedvencemet osztanám veletek, amiről talán még nem is volt szó itt a blogon. Akik a 2000-es években élték gyerekkorukat, azok biztosan hallottak már, már a Nickelodeonról, a szerencsésebbek nézhették is. Változó kínálat volt mesék tájékán, de voltak animék is. Azok közé az emberek közé sorolom magam, akik megkülönböztetik az animéket a meséktől, és habár mindenhol rajzfilmként tüntetik fel az Avatart, én animeként tekintek rá.

Sokak kedvence, én is közéjük tartozom, ez meghatározó része volt a gyerekkoromnak, mindig vártam, hogy tv kapcsolgatás közben az Avatarba botoljak. Íme egy kis leírás róla a port.hu-ról, hogy meghozza a kedveteket hozzá:

"A világot négy nép lakja: a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz népe. Minden népnek van egy kasztja, melybe olyan mesterek tartoznak, akik képesek megváltoztatni eredeti elemüket; ők a Vízhajlítók, Földhajlítók, Léghajlítók és Tűzhajlítók. Közülük a legnagyobb hatalma az Avatarnak van: ő az egyetlen, aki képes mind a négy elemet uralni, aki sorban leszületik mind a négy néphez. Mikor a könyörtelen Tűz népe leigázni készül a Föld, a Levegő és a Víz népét, egy csintalan kisfiú kénytelen szembesülni sorsával, miszerint ő az Avatar, a Kiválasztott, az egyetlen aki helyreállíthatja a világ rendjét.

 

Az utolsó Léghajlító hősi története a 12 éves Aang utazásáról szól - a kisfiú igyekszik megfelelni a Végzet által ráosztott megmentő-szerepnek, miközben szeretne teljesen hétköznapi gyerek is lenni. Aang feladata, hogy a Tűz népe ellen harcba indulók élére álljon és visszaállítsa az egyensúlyt a háborúk szaggatta világban. Védelmezője és segítője egy fiatal Vízhajlító, Katara és a lány bikafejű, harcos bátyja, Sokka. Aang velük indul a veszélyes küldetésre, hogy megmentse a világot és hogy terheit néha lerázva a normális gyereklétet is élvezhesse."

 Ha egy kis kikapcsolódásra vágytok és éppen egy jó animét kerestek, amely szórakoztat, tanít, a szereplőkkel pedig instant szerelembe estek, akkor ezt szívből tudom ajánlani! Szép napot mindenkinek!
Lexa


Forrás :https://port.hu/adatlap/film/tv/avatar-aang-legendaja-avatar-the-last-airbender/movie-79501

2018. április 15., vasárnap

Cartoon Network - Bátor, a gyáva kutya

Cartoon Network

Bátor, a gyáva kutya

A 2000-es évek méltán híres rajzfilmsorozatai közül a legikonikusabb a Bátor, a gyáva kutya.
A 90-es évek gyerekei közül szerintem mindenki ismeri, és legalább a fele szerette is a sorozatot, annak ellenére, hogy az atmoszféra, a karakterek és a történetek nem feltétlenül gyerek barátak.

Amerikai televíziós rajzfilmsorozat, amelyet John R. Dilworth rendezett. Amerikában és itthon egyaránt a Cartoon Network televíziós csatorna sugározta, először 1999 és 2002 között. 


Fiatalok Horror Meséje

A sorozat Bátor, a gyáva (néhol félénk kutyának fordították) kutya életéről és mindennapjairól szól, aki egy idős házaspárral él a Kansasi Kiesföldön (a "semmi közepén").

A karakterek:

 Bátor: Rózsaszín, félén kutya, aki folyamatosan bajba keveredik. Bármit megtenne Murielért és a családért. Többször az életét is kockára teszi azért, hogy másokat megmentsen.

 Muriel: Skót származású naív, de jólelkű. Ő vette magához a még kölyök Bátort. Szeret főzni, természetben lenni és mindenkivel közvetlen.

 Eustace: Muriel mogorva, kopasz föld műves férje, aki inkább kevesebb sikerrel végzi munkáját. Elsődleges célja, hogy minél több pénzre tegyen szert, és ez a karaktere elsődleges motivációs forrása, ami sokszor a problémák forrását képzi.





 Ha még valaki nem látta, valószínűleg felnőtteb fejjel kevésbé fogja kedvelni, de aki ezen nőtt fel, annak örök darab. Mégis ajánlom, hogy adjatok neki egy esélyt. 🐶




2018. április 13., péntek

Szerinted melyik állat az okosabb?

A kutya vagy a macska?
Egy kutatást végzünk, amihez úgy tudsz hozzájárulni, ha kitöltöd a rövid kérdőívünket.

Kattints ide a kitöltéshez! :)



2018. április 11., szerda

Cartoon Network - Szamuráj Jack

Cartoon Network

Szamuráj Jack


Sok gyerek számára meghatározó forrás a Cartoon Network volt a kétezres évek elején. Mint minden akkori kisfiú, én is néztem a meséket a csatornán amikor csak lehetett.

Ezek közül az egyik kedvencem a Szamuráj Jack volt, amit még a mai napig nézek, ha eszembe jut és időm van rá.

Aki nem ismerné, annak bemutatnám pár szóval: A rajzfilmsorozat 2001 és 2004 között futott a Cartoon Networkon. Alkotója a más rajzfilmekből is ismert Genndy Tartakovsky, aki olyan zseniális meséken és rajzfilmeken dolgozott mint a Dexter laboratóriuma, Hotel Transylvania, Trolls, Star Wars: Clone Wars és még sorolhatnám.


A történet egy szamurájharcosról szól, akinek a szülőföldjét elpusztította egy ikonikus gonosz Aku.
Aku a szamurájt (Jacket) előre küldte a távoli jövőbe, ahol ő az úr, hogy itt a saját terepén győzze le Jacket akinek a mágikus kardja képes lenne legyőzni Aku-t. Jack célja, hogy visszajusson a saját idejébe, és befejezze amit elkezdett.

A rajzfilmsorozatot azoknak ajánlanám, akik szeretik a fantasy, sci-fi meséket és nyitottak a nem hétköznapi világ ábrázolásokra, ugyanis a mesének a környezete erősen disztópikus és cyberpunk stílusjegyeket hordoz magában. Azonban sokszor vicces és jó társadalom kritika. Drámai elemeket is szívesen használ.

Egy próbát mindenkinek megér, akit viszont megfog, az készüljön fel egy hatalmas utazásra, egy olyanra, amit soha nem fog elfelejteni.

u.i.: Az utolsó befejező évad 2017-ben jött ki.


 

2018. április 10., kedd

Egy kis ízelítő a kedvenc meséinkből nektek.


A történet egy fiatal musztáng kalandjairól szól, aki a 19. századi vadnyugaton él. A film hagyományos, kézzel rajzolt technikával készült, ami a Dreamworks kevésbé ismert műfajaihoz tartozik.
😍

2018. április 4., szerda

Magyar népmesék

Ki ne hallott volna a Magyar népmesékről? Márcsak a madárfüttyről is minden magyar felismeri.

Népmesei történeteket dolgoznak fel ötletesen és a mesék eredeti humorát egy kis képi humorral szövik át. Összesen 100 részes, 1980-tól 2012-ig futott, viszont a mai napig láthatunk belőle részeket a tv-ben.

Kis koromban sok részt láttam belőle, de egyszer így idősebb fejjel végignézem az összeset. Nagyon szeretem :)

Az egyik nagy klasszikus Az égig érő paszuly című, amit most itt meg is nézhettek :)


2018. április 1., vasárnap

Ha húsvét, akkor nyuszi! :)

Az ismert Nyúl Péter és barátai című mese alapján készült egy fantasy film Nyúl Péter címmel, amit már megnézhetünk a mozikban. Az előzetes alapján nekem tetszik, tuti megnézem majd! :)
Nézzétek meg ti is!


A Mézga család

Emlékeztek még a híres Mézga családra, és Máris szomszédra? :D Az 1960-as, '70-es és '80-as évek legnépszerűbb magyar televíziós r...