2018. április 21., szombat

Avatar - Aang legendája

Sziasztok! Ma az eddigiektől egy picit eltérőbb műfaj kedvencemet osztanám veletek, amiről talán még nem is volt szó itt a blogon. Akik a 2000-es években élték gyerekkorukat, azok biztosan hallottak már, már a Nickelodeonról, a szerencsésebbek nézhették is. Változó kínálat volt mesék tájékán, de voltak animék is. Azok közé az emberek közé sorolom magam, akik megkülönböztetik az animéket a meséktől, és habár mindenhol rajzfilmként tüntetik fel az Avatart, én animeként tekintek rá.

Sokak kedvence, én is közéjük tartozom, ez meghatározó része volt a gyerekkoromnak, mindig vártam, hogy tv kapcsolgatás közben az Avatarba botoljak. Íme egy kis leírás róla a port.hu-ról, hogy meghozza a kedveteket hozzá:

"A világot négy nép lakja: a Víz, a Föld, a Levegő és a Tűz népe. Minden népnek van egy kasztja, melybe olyan mesterek tartoznak, akik képesek megváltoztatni eredeti elemüket; ők a Vízhajlítók, Földhajlítók, Léghajlítók és Tűzhajlítók. Közülük a legnagyobb hatalma az Avatarnak van: ő az egyetlen, aki képes mind a négy elemet uralni, aki sorban leszületik mind a négy néphez. Mikor a könyörtelen Tűz népe leigázni készül a Föld, a Levegő és a Víz népét, egy csintalan kisfiú kénytelen szembesülni sorsával, miszerint ő az Avatar, a Kiválasztott, az egyetlen aki helyreállíthatja a világ rendjét.

 

Az utolsó Léghajlító hősi története a 12 éves Aang utazásáról szól - a kisfiú igyekszik megfelelni a Végzet által ráosztott megmentő-szerepnek, miközben szeretne teljesen hétköznapi gyerek is lenni. Aang feladata, hogy a Tűz népe ellen harcba indulók élére álljon és visszaállítsa az egyensúlyt a háborúk szaggatta világban. Védelmezője és segítője egy fiatal Vízhajlító, Katara és a lány bikafejű, harcos bátyja, Sokka. Aang velük indul a veszélyes küldetésre, hogy megmentse a világot és hogy terheit néha lerázva a normális gyereklétet is élvezhesse."

 Ha egy kis kikapcsolódásra vágytok és éppen egy jó animét kerestek, amely szórakoztat, tanít, a szereplőkkel pedig instant szerelembe estek, akkor ezt szívből tudom ajánlani! Szép napot mindenkinek!
Lexa


Forrás :https://port.hu/adatlap/film/tv/avatar-aang-legendaja-avatar-the-last-airbender/movie-79501

1 megjegyzés:

A Mézga család

Emlékeztek még a híres Mézga családra, és Máris szomszédra? :D Az 1960-as, '70-es és '80-as évek legnépszerűbb magyar televíziós r...